Behållare smittförande avfall

Råd om Coronaavfall

Så här hanterar du coronasmittat avfall

Vi har daglig kontakt med nya och gamla kunder som skapar rutiner och upplägg för en eventuell coronasmittta på sin arbetsplats. Detta gäller:

  • Coronasmittat avfall ska hanteras enligt klassning UN 3291
  • Behållaren för avfallet måste vara godkänd och ha en tät förslutning
  • En transportdeklaration måste upprättas och en etikettering med UN-beteckning och avsändare när behållaren skickas till destruktion
  • Avfallet ska som allt smittförande avfall hanteras enligt avfallsförordningens regler för farligt avfall och gällande lagstiftning för farligt gods

För att förenkla detta har Recaremed en tjänst som heter Sjukvårdens miljötjänst, framtaget för bland annat smittförande avfall. I tjänsten finns två behållare som kan användas för Coronasmittat avfall:

Vi har dessutom stärkt upp med extra rutiner för att säkerställa tryggheten för vår kunder och tranportörer, läs mer om våra säkra transportrutiner för Sjukvårdens miljötjänst.

Vid köp av dessa behållare ingår följande i priset:

Leverans, företiketterade behållare, hämtning och destruktion. Tjänsten kan enkelt beställas i vår webbbutik där både gamla och nya kunder enkelt kan registrera och få leverans inom ett par dagar.

Vid frågor, kontakta Recaremeds kundtjänst via epost eller på telefon 010-3300510, så hjälper vi dig.

För mer information kring bestämmelser hur Coronasmittat avfall ska packas och skickas, se Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbplats.